Kuzgun Teknoloji ile Haberdar Olun

Yapay Görmenin Zorlukları

Yapay Görmenin Zorlukları

Yapay Görmenin Zorlukları

Bilgisayarların görmesine yardımcı olmanın çok zor olduğu ortaya çıktı. Bizim gibi gören bir makine icat etmek aldatıcı bir şekilde zor bir iştir, sadece bilgisayarlara bunu yaptırmak zor olduğu için değil, aynı zamanda ilk etapta insan görüşünün nasıl çalıştığından tam olarak emin olmadığımız için.

Yapay Görme Uygulamaları

Yapay Görme Uygulamaları

Yapay Görme Uygulamaları

Yapay görme, Makine Öğreniminde temel kavramların her gün kullandığımız başlıca ürünlere entegre edildiği alanlardan biridir. Yapay görme uygulamaları; kendi kendine giden arabalarda yapay görme, Yüz tanıma alanında yapay görme, Artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklikte yapay görme, Sağlık hizmetlerinde yapay görme alanlarından oluşmaktadır.

Yapay Görmenin Evrimi

Yapay Görmenin Evrimi

Yapay Görmenin Evrimi

Derin öğrenmenin ortaya çıkmasından önce, yapay görmenin gerçekleştirebileceği görevler çok sınırlıydı ve geliştiriciler ve insan operatörler tarafından çok fazla manuel kodlama ve çaba gerektiriyordu. Örneğin, yüz tanıma işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları uygulamanız gerekirdi.

Yapay Görme Nasıl Çalışır

Yapay Görme Nasıl Çalışır

Yapay görme Nasıl Çalışır?

Hem Sinirbilim hem de Makine Öğrenimi alanındaki en önemli açık sorulardan biri şudur: Beynimiz tam olarak nasıl çalışır ve biz kendi algoritmalarımızla buna nasıl yaklaşabiliriz? Gerçek şu ki, beyin hesaplamasıyla ilgili çok az sayıda çalışan ve kapsamlı teori var; bu nedenle Sinir Ağlarının "beynin çalışma şeklini taklit etmesi" gerektiği gerçeğine rağmen, kimse bunun gerçekten doğru olup olmadığından tam olarak emin değil.

Yapay Görme Teknolojisi

Yapay Görme Teknolojisi

Yapay Görme Teknolojisi

Yapay görme, insan görme sisteminin karmaşıklığının bir kısmını kopyalamaya ve bilgisayarların görüntü ve videolardaki nesneleri insanlarla aynı şekilde tanımlamasını ve işlemesini sağlamaya odaklanan bilgisayar bilimi alanıdır. Yakın zamana kadar bilgisayarlı görü yalnızca sınırlı kapasitede çalışıyordu.

Plaka Tanıma Sistemi Nedir?

Plaka Tanıma Sistemi Nedir?

Plaka tanıma sistemi nedir?

Plaka tanıma sistemi (PTS), otomobil plakalarını tanımlamak ve kaydetmek için kullanılan bir teknoloji ve yazılım kombinasyonunu ifade eder. Bu sistem, genellikle kameralar ve görüntü işleme algoritmaları kullanarak plakalardaki harf ve rakamları tanır, verileri yakalar ve kaydeder. PTS, trafik kontrolü, güvenlik izleme, otopark yönetimi, trafik cezalarının otomatik olarak verilmesi gibi birçok uygulamada kullanılır. Bu sayede plaka tanıma sistemi, otomatik veri toplama ve güvenlik önlemlerinin artırılması gibi farklı alanlarda büyük bir fayda sağlar.